Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Syltet rødløk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. rødløk i skiver

Syltelake:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (23)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet rødløk smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, på smørbrød og i salater, og er et must for den som vil ha et fristende og lekkert tilbehør til sommerens pølser.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. rødløk i skiver

Syltelake:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.

Lyst til å smaksette laken med annet enn svart pepper? Her har du noen gode forslag:

Chili i biter eller tynne skiver
Sitronskall, dill og pepper
Hvitløk, laurbærblad og pepper
Korianderfrø og skiver av ingefær
Stjerneanis med pepper eller nellik
Limeskall og rosépepper

Syltet rødløk samlebilde

... og du, har du lyst til å lage noe skikkelig gøy med syltelaken du får til overs i glasset? Lag syltet rødløk kaviar (skikkelig posh pølsetopping) med enkel molekylær gastronomi

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9922, server:MP-PRD-WEB12 04.07.2024 11:34:57