Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk som arrangeres i Stavanger 18.september 2023. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk til neste år.
Her kan du bli kjent med kandidatene i årets unge kokk:
Navn: Jon Sebastian Hornslien
Arbeidssted: Hotel Bristol
Alder: 24 år
Navn: Petter Soma
Arbeidssted: Tango
Alder: 22 år
Navn: Eli Anne Sundset
Arbeidssted: To rom og kjøkken
Alder: 23 år
Navn: Siriyaporn "Mymint" Rithisrikrerg
Arbeidssted: Thoen hotel Lofoten/Svolvær
I oppkjøringen til konkurransen var vi i MatPrat med Bocuse d´Or Norge for å se hvordan kandidatene til årets unge kokk jobbet under en times stresstest på treningscampen. Oppgaven var enkel, lag den beste hamburgeren av kvernet høyrygg.
Utfordringen var å lage best mulig hamburger av kvernet høyrygg på en time. Kjøttet sitter helt foran på ryggen til storfe og er både saftig og smakfullt, med andre ord det perfekte utgangspunktet for en deilig burger.
Årets unge kokk-kandidater kunne velge fritt av grønt tilbehør.
Petter Soma starter med å karamellisere løken han skal ha på burgeren.
Saftige hamburgere av kvernet høyrygg stekes på god varme i mye smør
Petter Soma legger opp de fire hamburgerne med karamellisert løk som han har laget til dommerpanelet.
De fire dommerne får høytidlig presentert hver sin burger av de ulike kandidatene til årets unge kokk.
Nå skal det hele avgjøres. Hvilken burger har den beste smaken, presentasjon og er mest orginal? Dommer Eline Sofie Sunde vurderer nøye før hun avgir karakter.
Her er de ulike måtene årets unge kokk-kandidater løste oppdraget på:
Eli Anne lagde cheeseburger av høyrygg av norsk rødt fe, med cheddar, tomat og coleslaw.
John Sebastian Hornslien lagde smashburger med portobellosopp, cheddar og urtemajones.
Petter Soma lagde burger med deilig karamellisert løk, hjertesalat og tomatsalat.
Mymints twist på burgeren, spicy cheeseburger av høyrygg fra norsk rødt fe, toppet med cheddar og ramsløkmajo med jalapeno.
Vinneren av konkurransen ble Mymint med sin spicy cheeseburger av høyrygg fra norsk rødt fe, toppet med cheddar og ramsløkmajo med jalapeno.