Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold

Stresstest med hamburger

SELFIE ÅRETS UNGE KOKK

Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk som arrangeres i Stavanger 18.september 2023. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk til neste år. 

Her kan du bli kjent med kandidatene i årets unge kokk: 

JOHN SEBASTIAN HORNSLIEN BURGERBRØD

Navn: Jon Sebastian Hornslien 

Arbeidssted: Hotel Bristol

Alder: 24 år

PETTER SOMA

Navn: Petter Soma

Arbeidssted: Tango

Alder: 22 år

Årets unge kokk Eli Anne

Navn: Eli Anne Sundset

Arbeidssted: To rom og kjøkken

Alder: 23 år

Årets unge kokk Miss Maymint

Navn: Siriyaporn "Mymint" Rithisrikrerg

Arbeidssted: Thoen hotel Lofoten/Svolvær

Alder: 23 år

I oppkjøringen til konkurransen var vi i MatPrat med Bocuse d´Or Norge for å se hvordan kandidatene til årets unge kokk jobbet under en times stresstest på treningscampen. Oppgaven var enkel, lag den beste hamburgeren av kvernet høyrygg.

Hamburger  storfe

Utfordringen var å lage best mulig hamburger av kvernet høyrygg på en time. Kjøttet sitter helt foran på ryggen til storfe og er både saftig og smakfullt, med andre ord det perfekte utgangspunktet for en deilig burger. 

GRØNNSAKER STRESSTEST BREDDE

Årets unge kokk-kandidater kunne velge fritt av grønt tilbehør.

Petter Soma starter med å karamellisere løken han skal ha på burgeren.

Saftige hamburgere av kvernet høyrygg stekes på god varme i mye smør

Petter Soma legger opp de fire hamburgerne med karamellisert løk som han har laget til dommerpanelet.  

De fire dommerne får høytidlig presentert hver sin burger av de ulike kandidatene til årets unge kokk.

Nå skal det hele avgjøres. Hvilken burger har den beste smaken, presentasjon og er mest orginal? Dommer Eline Sofie Sunde vurderer nøye før hun avgir karakter.

Her er de ulike måtene årets unge kokk-kandidater løste oppdraget på:

Årets unge kokk Eli Anne

Eli Anne lagde cheeseburger av høyrygg av norsk rødt fe, med cheddar, tomat og coleslaw.

 

JOHN SEBASTIAN HORNSLIEN BURGER

John Sebastian Hornslien lagde smashburger med portobellosopp, cheddar og urtemajones.

PETTER SOMA

Petter Soma lagde burger med deilig karamellisert løk, hjertesalat og tomatsalat.

Årets unge kokk Miss Maymint

Mymints twist på burgeren, spicy cheeseburger av høyrygg fra norsk rødt fe, toppet med cheddar og ramsløkmajo med jalapeno.

Miss Maymint Burger

Vinneren av konkurransen ble Mymint med sin spicy cheeseburger av høyrygg fra norsk rødt fe, toppet med cheddar og ramsløkmajo med jalapeno.