Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Doughnuts med gresskar

Sunnere desserter

Når søtsuget kommer snikende om kvelden, er det genialt å kunne unne seg en sunn dessert.

Kaker og bakst med ekstra frukt, bær og grønt

Vi i MatPrat ønsker å fremme matglede, og å gi inspirasjon og kunnskap om mat og kosthold. Det er plass til alle matvarer i kostholdet vårt, men det er hvor mye og hvor ofte du spiser dem som teller. Her har vi samlet et utvalg av oppskrifter med desserter, kaker og snacks som enten inneholder litt mer av de vi bør spise mer av, eller litt mindre av det vi bør spise mindre av. Med små grep kan du lage desserter som også gir kroppen litt mer å gå på. 

Raskt og enkelt

Som regel kan man ikke si at en matvare er sunn eller usunn. Det er summen av disse over tid som avgjør om du spiser sunt eller usunt. Sammen med fysisk aktivitet er variasjon og balanse i kostholdet avgjørende for en sunn livsstil.

Litt sunnere is

De viktigste kildene til sukker i norsk kosthold er de opplagte produktene: godteri, sukret brus og saft og kaker.

Begrens mat og drikke med mye sukker til hverdags. Brus, saft, sjokolade, godteri samt søte kjeks og bakervarer er de største kildene til tilsatt sukker i kostholdet. Slike matvarer tilfører kroppen mye sukker og energi, men lite av andre næringsstoffer den trenger.

Andre litt sunnere desserter