Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cheddar cheese ostedipp

Cheddar cheese ostedipp

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 100 g god cheddar ost
  • 100 g vellagret ost , gjerne halvmyk ost med smak av paprika eller jalapeño
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ostedipp fra bunnen av er kanskje noe av det diggeste man kan lage! Bruk gode oster med masse smak så har du en fulltreffer hver gang. Server den over taco eller som dipp til nachochips!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 100 g god cheddar ost
  • 100 g vellagret ost , gjerne halvmyk ost med smak av paprika eller jalapeño
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det finnes mange typer cheddarost med forskjellig smak og farge. Ønsker du den dype gule fargen på dippen, må du også bruke osten med samme farge. Jo kraftigere smak på osten, jo kraftigere smak blir det på dippen!

Finner du ikke en halvmyk ost med smak av paprika eller jalapeño kan du erstatte med ost på tube med smak av jalapeño eller mer cheddarost.

Cheddar cheese ostedipp

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 07.01.2025 21:36:18 handleliste stengt