Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Aspargesbønner tempura

Aspargesbønner tempura

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk aspargesbønner
  • 5 dl frityrolje
  • 1 ts salt

Aioli med rosépepper:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss vineddik eller sitronsaft
  • 0,5 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts rosépepper

Tempurarøre:

  • 1 dl iskald farris
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisenna
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 stk. eggeplomme

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tempura er en japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe grønnsaker eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering. Her er sprø delikate aspargesbønner servert med aïoli med rosépepper. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk aspargesbønner
  • 5 dl frityrolje
  • 1 ts salt

Aioli med rosépepper:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss vineddik eller sitronsaft
  • 0,5 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts rosépepper

Tempurarøre:

  • 1 dl iskald farris
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisenna
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 stk. eggeplomme

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.

Server aspargesbønnene sammen med aioli med rosèpepper.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:03:20