Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saus til lam/lammesaus

Saus til lam

Ingredienser

porsjoner
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 dl kraft fra steken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 161 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en enkel saus med mye herlig smak og som passer ypperlig til lammekjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 dl kraft fra steken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 161 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

  1. Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.
  2. Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen.
    Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepssmak så kan du nå jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna og vann).
  3. Smak til sausen med salt og pepper.

Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 30.12.2024 17:30:27