Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje , evt. smeltet smør
  • 2 ts finhakket frisk timian

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • ca. 150 g kålrot
  • ca. 150 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning
  • 3 ss finhakket frisk estragon

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1013 kcal
Fett 70 g
Protein 62 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften. Lammecarré er en delikatesse. Kjøttet er mørt, saftig og smakfullt. Og den er flott og morsom å servere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje , evt. smeltet smør
  • 2 ts finhakket frisk timian

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • ca. 150 g kålrot
  • ca. 150 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning
  • 3 ss finhakket frisk estragon

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1013 kcal
Fett 70 g
Protein 62 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 15:37:06