Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnebrød

Pinnebrød

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • ca. 1,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (29)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • ca. 1,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Bland sammen det tørre.
  2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.

  1. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
  2. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.
  3. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

  • Jo-Erlend Schinstad

    Pinnebrød er altså det samme som bannock, som var det jeg egentlig ville sjekke. Det lager jeg ganske ofte hjemme, men på tur er jo en av de store fordelene nettopp det at du ikke behøver å lage deigen på forhånd, siden den ikke skal heves. Alt som kreves er tilgang til vann. Du kjenner når det er nok vann på konsistensen. Bare husk å lufte melet godt før du tilsetter vann! Jeg pleier å "vispe" tørrblandingen med en gaffel i bollen. Det er veldig viktig og burde ha vært nevnt i oppskriften. Jeg synes det er veldig godt å ha i litt rikelig med sitronpepper, men eventuelle bær du finner er fabelaktig å ha i. Både blåbær og markjordbær er fantastiske. De "eksploderer" og setter smak på hele brødet. Når jeg lager det hjemme, setter jeg ovnen på 180C og lar brødet steke i en halvtimes tid.

  • Jennifer Olsen

    Går det ann å bytte ut mel med noe som har mindre karbohydrater?

    • Cecilie Maske

      Hei, Jennifer! Om du vil ha grovere pinnebrød kan du bytte ut ca. halvparten av hvetemelet med grovt sammalt mel. Men også i sammalt mel er det stort sett karbohydrater. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 06.04.2025 10:10:02 handleliste stengt