Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middagstips

Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips.

  • Croque monsieur

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Fransk gourmet ostesmørbrød, fylt med bechamelsaus, skinke og vellagret ost. Det er lite som slår dette. Croque monsieur er broren til Croque madame, som er den samme retten, men toppet med et stekt egg. 

  • PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

    Denne oppskriften har fått 4,7 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Pad thai - en av Thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra Smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt, risnudler og klassiske thailandske smaker.

  • Lettsaltet torsk med bacon

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

    Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

  • Bidos

    Denne oppskriften har fått 4,4 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    40–60 min

    Bidos er tradisjonell samisk festmat. Det finnes mange ulike oppskrifter på bidos, og den kan lages både med og uten jevning. Denne oppskriften er blottet for jåleri, og full av smak. 

  • Nigiri med laks

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Nigiri sushi er en oval risbit, toppet med tynnskåret fisk. Norsk laks er en favoritt til sushi verden over, og smaker fantastisk! Server gjerne med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

  • Linseragu

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle se

    Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle seg ordentlig sammen.

  • Kyllingfilet i form

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    En hverdagshelt! Denne kyllingformen med smak av karri er en sikker vinner på middagsbordet for både store og små. Og det beste er at den nærmest lager seg selv. Serveres med byggryn og salat.

  • Verdens beste vafler

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Vaflene fra Sjømannskirken i København er flere ganger blitt kåret til verdens beste. Når du har smakt dem, forstår du hvorfor.

  • Plukkfisk

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    20–40 min

    Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB13 07.03.2025 23:45:42 handleliste stengt