Hele kamskjell kan oppbevares i kjøleskap noen få dager. Kamskjell har noe kortere holdbarhet enn østers og blåskjell. Skjell som ikke skal brukes raskt, bør renses og fryses.
Kamskjell kan nytes rå, skåret i tynne skiver som sashimi eller stekt i et halvt minutt på hver side.
Slik åpner du kamskjell:
- Legg kamskjellet på et tykt kjøkkenhåndkle med den flate siden opp og den butte enden mot deg. Bruk en spiss liten kniv og stikk den inn mellom skalldelene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den butte enden.
- Før kniven tett opp under den flate skjelldelen og skjær løs skjellmuskelen.
- Fjern gjellene som ligger som en brun ring rundt skjellmuskel og fordøyelseskjertel.
- Løsne skjellmuskelen fra underskjellet eventuelt med en skje.
Skjellmaten skal ikke legges i vann. Skyll raskt hvis det er nødvendig og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir. Kamskjellet er klart for tilberedning.
Kilde: godfisk.no