Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Argentinske empanadas

Argentinske empanadas

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 5 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 stk. egg

Fyll:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 50 g sorte oliven
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nydelig kjøttfyll innbakt i deig - nesten som en liten innbakt pizza.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 5 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 stk. egg

Fyll:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 50 g sorte oliven
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Serveres med chimichurri saus.

 

Tips: Lag gjerne empanadas dagen i forveien, sett kaldt, og stek rett før du skal servere dem. Husk å dekke til med plastfolie når de står kaldt. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • alva titland

    Kan deigen stå over ein helg?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Alva! Den kan oppbevares i kjøleskapet over helga. Pass på at den er godt pakket inn i plast, og la den hvile på benken en stund før du skal bruke den, så den ikke er steinhard når du skal kjevle den ut. Hilsen Marta, Matprat

  • alva titland

    ka saus er det og kor kan eg kjøpe den?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Alva! Chimichurri, det er lagt ved link til oppskrift 😊 Noen butikker har også ferdig chimichurri, om du vil gjøre det enkelt. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2025 23:25:40 handleliste stengt