Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ SVINENAKKE

BBQ svinenakke

Ingredienser

4  porsjoner

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g kvernet pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Ananassalat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 120 g sukkererter
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. lime
  • 3 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g kvernet pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Ananassalat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 120 g sukkererter
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. lime
  • 3 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne svinenakken med en god bbq-saus til, her er vår anbefaling: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/teigens-bbq-saus/

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Stian Ekornås

    Var jo en alvorlig mengde krydder som skulle brukes i rubben 😅

    • Cecilie Maske

      Hei, Stian! Ja, det har du rett i! Det er en stor porsjon rub, ja. Men den har lang holdbarhet om du oppbevarer den i et tett glass, så slipper du den jobben neste gang du skal grille svinenakke! (for jeg regner med at det ikke blir siste gang... :-)) God grillsommer! Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 17.04.2025 22:22:23 handleliste stengt