Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt and 1

Helstekt and

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. and (ca. 2,5 kg)
  • 1,5 ss grovt salt
  • 1,5 ss kvernet pepper
  • 1 stk. sitron
  • 50 g smør
  • 4 dl vann

Fatpynt:

  • 2 stk. eple
  • 1 pk svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2655 kcal
Fett 244 g
Protein 84 g
Karbohydrater 28 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt og gyllenbrun and servert med eplebåter, svisker og fiken er fristende og smakfull mat. I Danmark er and like populær middag på julaften som ribbe er her i Norge. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. and (ca. 2,5 kg)
  • 1,5 ss grovt salt
  • 1,5 ss kvernet pepper
  • 1 stk. sitron
  • 50 g smør
  • 4 dl vann

Fatpynt:

  • 2 stk. eple
  • 1 pk svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2655 kcal
Fett 244 g
Protein 84 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

Helstekt and 2

Du trenger: and, grovt salt, pepper, sitron, smør, vann, epler, svisker og hyssing.

trinn du kan merke av
Helstekt and 3a
Helstekt and 3b
Helstekt and 3c
Helstekt and 3d
Helstekt and 3e
Øs eller pensle anden gjentatte ganger med stekesjyen i formen i løpet av steketiden. Dette gir sprøtt skinn og ekstra saftig kjøtt. Skru eventuelt opp steketemperaturen eller bruk ovnens grillfunksjon mot slutten av steketiden.
Øs eller pensle anden gjentatte ganger med stekesjyen i formen i løpet av steketiden. Dette gir sprøtt skinn og ekstra saftig kjøtt. Skru eventuelt opp steketemperaturen eller bruk ovnens grillfunksjon mot slutten av steketiden.

Helstekt and 4.jpg

Anden er ferdig stekt, sprø, gyllen og fin. Server med epler, svisker og noen gode ferske fiken. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:24:01