Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lemon Curd

Lemon curd (sitronsmør)

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 5 dl ferdig curd.

  • 3 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør , i terninger
  • finrevet skall fra 3 stk. sitron

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 5 dl ferdig curd.

  • 3 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør , i terninger
  • finrevet skall fra 3 stk. sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lemoncurden er holdbar i opptil 3 uker i kjøleskap.
Pasjonsfruktcurd: Press innmaten av 2 pasjonsfrukt gjennom en sikt. Estatt noe av sitronsaften med pasjonsfruktsaften. Lime curd: Bytt ut sitronsaft og -skall med saft og skall av 5 lime. Blåbærcurd: Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte noe av sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 02:30:49