Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Miniburgere med rødløkskompott

Miniburgere med rødløkskompott

Ingredienser

porsjoner

Hamburger

  • 3 pk kjøttdeig (á 400 g)
  • 1,5 ts fennikelfrø
  • 3 ts chiliflakes (chili explosion)
  • 1,5 ts frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann

Hamburgerbrød (ca.20 stk):

  • 250 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl lunken melk
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite

Rødløkskompott:

  • 3 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 2 dl rødvin

Mascarponekrem:

  • 1 pk mascarponeost
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts sitronsaft

Til servering:

  • 1 pk babyspinat
  • 20 stk. gul cherrytomat (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne lille godsaken er perfekt å servere til dine gjester som en velkomstsnack på grillfesten! Små, deilige hamburgere med mascarponekrem og rødløkskompott.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Hamburger

  • 3 pk kjøttdeig (á 400 g)
  • 1,5 ts fennikelfrø
  • 3 ts chiliflakes (chili explosion)
  • 1,5 ts frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl vann

Hamburgerbrød (ca.20 stk):

  • 250 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl lunken melk
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite

Rødløkskompott:

  • 3 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ts balsamicoeddik
  • 2 dl rødvin

Mascarponekrem:

  • 1 pk mascarponeost
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts sitronsaft

Til servering:

  • 1 pk babyspinat
  • 20 stk. gul cherrytomat (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage miniburgere selv. 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2025 07:49:52 handleliste stengt