Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet bruschetta med svinefilet

Grillet bruschetta med svinefilet

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver baguette
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salat:

  • 1 stk. gul paprika
  • 125 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. avokado
  • 3 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 488 kcal
Fett 31 g
Protein 29 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En bruschetta kan varieres i det uendelige. Sommerens favoritt er med grillet svinefilet og avokadosalat. En fresch variant av ventepølse, som en lunsjrett eller smårett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver baguette
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salat:

  • 1 stk. gul paprika
  • 125 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. avokado
  • 3 ss frisk koriander

Slik gjør du

1. Tørk ytrefilet av svin med litt kjøkkenpapir. Pensle kjøttet med olje. Krydre med salt og pepper.

2. Brun fileten raskt på grillen, bruk sterk varme. Grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er medium stekt ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk et steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

3. Pensle baguetteskiver/brødskiver med olivenolje på begge sider. Grill dem på begge sider til de har fått en gyllen stekeskorpe. Del en hvitløksbåt i to og gni hvitløken over brødskivene.

4. Lag dressing. Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper i en bolle.  Smak til med salt.

5. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.

6. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.

7. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen. Fordel salaten på de grillede bruschettaskivene og legg tynne skiver av svinefilet på toppen. Pynt eventuelt med koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign soudcloud block Grilling

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB13 01.09.2024 00:47:13