Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med lammeskav og chevre

Pizza med lammeskav og chevre

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller Tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Topping:

  • 190 g chevre (hvit geitost)
  • 12 stk. cherrytomat
  • 20 g parmesan
  • 400 g lammeskav
  • 1 dl sorte oliven
  • 2 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget italiensk pizza med lammeskav, chevre, oliven og tomater. Enkelt og veldig, veldig godt.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller Tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Topping:

  • 190 g chevre (hvit geitost)
  • 12 stk. cherrytomat
  • 20 g parmesan
  • 400 g lammeskav
  • 1 dl sorte oliven
  • 2 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med en frisk salat og litt ekstra med parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å «krydre» med en ekstra god olivenolje. 

Pizzadeig elte

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 17.04.2025 22:22:23 handleliste stengt