Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salsa Verde

Salsa verde

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. sjalottløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 2 ss kapers
  • 75 g bladpersille
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salsa verde er den ultimate dip-sausen som passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt og fisk. Denne smaksbomben finnes i mange versjoner og her har du vår versjon av den grønne urtesausen!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. sjalottløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 2 ss kapers
  • 75 g bladpersille
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Salsa Verde

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Grillmat i parken

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

  • Kjell Harry Larsen

    75 potter bladpersille er vel litt raust.

    • Marta Ravnsborg

      Hehe, litt vel raust til én porsjon! Jeg endrer til 75 gram 😉 Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2025 00:53:24 handleliste stengt