Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokos og currypanne

Kokos- og currypanne med torsk

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris
  • 600 g torskefilet
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. grønn paprika
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss rød curry paste
  • 4 dl lett kokosmelk
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 4 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gjør en indisk vri på fiskemiddagen og lag denne smakfulle fiskepannen med torsk - kjapt og enkelt å varte opp med i en travel hverdag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris
  • 600 g torskefilet
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. grønn paprika
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss rød curry paste
  • 4 dl lett kokosmelk
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 4 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med ris.

Kokos og currypanne

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Middagspanikken

 

Kommentarer

  • Vibeche Dart

    Veldig god rett - jeg hadde i litt fersk ingefær og hvitløk sammen med purren og paprikaen, og tilsatte også litt blomkål like før jeg hadde oppi fisken. Samt en liten teskje sukker.

  • Celine Bergum

    Dette ble en deilig vri på hverdagtorsken til slutt, men hadde litt problemer med mengden. Jeg lagde retten i en stor og dyp jernpanne, og lagde til 2 porsjoner. Da jeg skulle ha i kokosmelken, kokte det rimelig raskt, og ble tykt og redusert til nesten bare en liten skysaus nederst i panna. Det var iallefall ikke nok til at fisken skulle kunne trekke. Jeg endte med å bruke hele boksen med koksmelk, + 2 dl vann, og putta da også i litt mer currypaste for å kompensere. Da ble det godt, men kanskje oppskriften ikke er så godt beregnet for halvering? Enten det eller så må jeg ha gjort noe feil. Panna mi er jo relativt stor og tykk, og blir jo ganske god og varm etterhvert, spesielt når det står at man skal frese grønnsakene, så kanskje det kan ha noe med saken å gjøre. Med noen dl ekstra med veske ble det en deilig middag til slutt :)

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Celine! Det kan nok stemme ja, at det blir knapt med væske når oppskriften halveres. Hvis du i tillegg har brukt en stor kjele vil det ikke ta lang tid før væsken fordampes. Jeg retter opp dette i oppskriften :-) Godt å høre at retten ble god til slutt, selv om du måtte gjøre noen justeringer. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 17.04.2025 02:56:55 handleliste stengt