Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middagstips

Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips.

  • Risgrøt i ovn

    Denne oppskriften har fått 4,6 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Over 60 min

    Dette er kanskje den enkleste risgrøten du har kommet over! Risgrøt i ovn er perfekt om du har lyst på risgrøt, men ikke lyst til å stå ved komfyren og passe på at melken ikke brenner seg. Et raskt oppkok og en time i ovnen er alt som skal til. 

  • Ribbe

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren på juleribba blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

  • Pinnekjøtt

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene; salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt, bruker du huskeregelen '30-3'. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftig og godt resultat, uansett. 

  • Kokt kveite

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.  Kokt kveite er enkelt å få til og smaker himmelsk. 

  • Fransk kyllingsuppe

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Under 20 min

    Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og lett suppe. 

  • Reinsdyrfilet med rødvinssaus

    Denne oppskriften har fått 4,9 av 5 stjerner.

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    En saftig og god reinsdyrfilet, servert med glaserte rotgrønnsaker og en smakfull rødvinssaus. Herlig kosemat! Anette viser hvordan fileten blir perfekt stekt, - og gir deg noen ekstra tips!

  • Bacalao

    Denne oppskriften har fått 4,6 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Over 60 min

    Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

  • Riskrem

    Denne oppskriften har fått 4,8 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Under 20 min

    Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen og hva er premien i år? 

  • Ribbe i pita

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Under 20 min

    Har du ribberester,  men lyst på noe helt annet en tradisjonell julemiddag igjen? Fres opp ribbebiter med gyroskrydder og server med en frisk og enkel gresk salat, myke pitabrød og herlig tzatziki. 

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 27.12.2024 17:35:17