Flyndrefilet med råkost
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker, og flyndrefileter egner seg veldig godt til å tilberedes på denne måten. Små smørflyndre, piggvar, rødspette eller kveite - er du heldig å få dem på kroken selv, eller finner du dem i fiskedisken - dette er nydelig hverdagsmat!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flyndrefilet -
150 g fin sammalt rug -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 ss margarin til steking
Råkost:
-
4 stk. gulrot -
100 g rødkål -
200 g hodekål -
2 stk. vårløk -
saft av
1 stk. sitron -
0,5 ss sukker
Pepperrotrømme:
-
2 dl lettrømme -
2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube) -
0,5 ss sukker -
1 ss hvitvinseddik
Slik gjør du
Server flyndrefiletene med kokte poteter, råkost og pepperrotrømme.