Flyndrefilet med råkost

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker, og flyndrefileter egner seg veldig godt til å tilberedes på denne måten. Små smørflyndre, piggvar, rødspette eller kveite - er du heldig å få dem på kroken selv, eller finner du dem i fiskedisken - dette er nydelig hverdagsmat!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flyndrefilet
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss margarin til steking

Råkost:

  • 4 stk. gulrot
  • 100 g rødkål
  • 200 g hodekål
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker

Pepperrotrømme:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik

Slik gjør du

Server flyndrefiletene med kokte poteter, råkost og pepperrotrømme. 

bar