Grillet laks med agurksalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!  

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje til steking

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 100 g fetaost

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss honning
  • 1 ss rapsolje

Dressing:

  • 0,5 dl olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts grovt chilikrydder

Slik gjør du

Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til.