Grillet laks med agurksalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g laksefilet -
2 ss nøytral olje til steking
Agurksalat:
-
2 stk. agurk -
1 boks hermetiske kikerter (á 260 g) -
0,5 stk. rødløk -
0,25 potte finhakket frisk dill -
2 ss finhakket bladpersille -
100 g fetaost
Glaze:
-
saft av
1 stk. lime -
3 ss honning -
1 ss rapsolje
Dressing:
-
0,5 dl olivenolje -
saft av
1 stk. lime -
1 ss brunt sukker -
0,5 ts grovt chilikrydder
Slik gjør du
Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til.