Grillet ørretfilet
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fisk på grillen kan være en utfordring, men et stort stykke laks- eller ørretfilet er genialt å legge over flammene. Ved hjelp av en grillrist for fisk er det lett å lykkes.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
400 g ørretfilet eller laksefilet -
2 kvister friske urter (for eksempel estragon eller dill) -
1 ss nøytral olje -
0,5 ts chiliflakes -
ca.
8 båter hvitløk (kan utelates)
Slik gjør du
Hvitløkbåtene er mest til pynt, men innmaten er nydelig å bruke i en dip eller dressing. Klem ut innmaten og mos den fint med en gaffel før du bruker den videre.
Vi serverer ørretfileten med grillede grønnsaker, men her er det fritt fram for det du er mest glad i. En stor bolle frisk salat og en god dressing holder lenge.