Grønnsakssuppe med posjert egg og risoni

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 500 g potet
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 3 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 200 g risoni (orzo)
  • 0,5 pose babyspinat
  • 0,5 potte frisk basilikum eller andre urter, gjerne blandet
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron

Posjerte egg:

  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 4 stk. ferske, kalde egg

Slik gjør du