Grønnsaksuppe med gresskar og risoni
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Istedet for risoni kan du også bruke rester av kokt ris eller byggryn.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
1 båt hvitløk -
2 stk. potet -
750 g gresskar -
1 l grønnsakbuljong (utblandet) -
2 ss olivenolje -
150 g risoni (orzo) eller andre små suppenudler -
0,5 pose frisk spinat -
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
Server suppen straks og gjerne med noen skiver ferskt grovt brød.
Risoni er små, riskornformede pasta som passer godt i buljongsupper som denne. Du får kjøpt risoni i velassorterte matbutikker. Varier suppen med de grønnsakene du har for hånden, og med ulike urter og krydder. Rester av kokt ris, bygg, eller middagshvete kan erstatte risoni, også hvis du ønsker å gjøre retten helt vegansk.