Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap.
Ingredienser
porsjoner
Grove fiskekaker:
-
600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje) -
1 ts salt -
1,5 ss potetmel -
0,25 ts malt hvit pepper -
1 stk. egg -
1 dl melk -
2 ss purre eller gressløk -
2 ss margarin
Grønnsaker:
-
2 skiver kålrot -
1 stk. gulrot -
1 stk. persillerot eller pastinakk -
3 dl vann
Hvit saus med karri:
-
1 ts karri -
1 ss margarin -
2,5 ss hvetemel -
1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger) -
1,5 dl melk -
2 ss finhakket frisk kruspersille
Slik gjør du
Server de nystekte fiskekakene med en gang sammen med grønnsakstuing og kokte poteter.