Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. 

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

Server de nystekte fiskekakene med en gang sammen med grønnsakstuing og kokte poteter.

bar