Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa varmer godt på kjølige dager.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss nøytral olje , til steking

Suppe:

  • 1,5 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 stk. purre
  • 1 dl kesam original, 8 % eller mager
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

bar

Du trenger: strimlet svinekjøtt, gulrot, potet, løk, purre, kjøttbuljong (utblandet), kesam, olje, salt og pepper.  

bar
bar
bar
bar
bar
bar

bar

Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen.