Kjøttkaker med ertepuré

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprosessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 l kjøttkraft eller buljong

Grønn ertepuré:

  • 1 pk frosne erter (400 g)
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning)
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
  • 4 ss rørte tyttebær

Slik gjør du

Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær.

bar