Hjemmelaget granola
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hjemmelaget granola med honning – en sprø og smakfull frokostblanding full av nøtter, frø og søte havreflak. Denne enkle oppskriften gir deg en sunn start på dagen, er rik på fiber og en god smak av honning. Perfekt som topping på yoghurt, en deilig dessert eller som snacks!
Ingredienser
porsjoner
-
250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn -
50 g solsikkekjerner -
50 g gresskarkjerner -
50 g sesamfrø -
50 g linfrø -
1 ts salt -
2 ss brunt sukker -
150 g grovhakkede mandler eller nøtter -
1 dl eplejuice eller annen fruktjuice -
2 ss nøytral nøytral olje -
100 g honning
Slik gjør du
Oppbevar granolaen i tette glass. Holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.
Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og fordele blandingen på flere brett.