Hyse med byggrisotto
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g hyse-/koljefilet -
1 stk. løk -
1 ss olivenolje -
3 dl byggryn -
2 dl eplemost -
1 l hønsebuljong (utblandet) -
2 stk. vårløk -
1,5 dl crème fraîche orginal, 35 % -
100 g parmesan eller gruyere -
2 ss sitronsaft -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss frisk gressløk
Slik gjør du
- Finhakk løk og fres den i olje i en kjele til den er myk.
- Tilsett byggryn og spe med eplemost og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i fire omganger mens du rører. All væske skal vare absorbert mellom hver gang. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.
- Tilsett vårløk, crème fraîche, og ost. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Dryss salt og pepper på fisken, og stek den i en stekepanne med margarin i 2 minutter på hver side. Etterstek på svak varme under lokk i 5 minutter. Finkutt gressløk, dryss over og server.
Hvis byggrisottoen har blitt litt tykk etter at du har stekt fisken, så tilsett litt vann.
Du kan også bruke sei, lange, breiflabb eller uer.