Kjøttboller i fløtesaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.
Ingredienser
porsjoner
Kjøttboller:
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss iskaldt vann -
2 ss margarin til steking -
4 ss hakket bladpersille -
revet skall av
1 stk. sitron
Fløtesaus:
-
3 dl kremfløte -
1 ss grov sennep -
1 ss honning
Potetmos:
-
10 stk. potet -
3 dl melk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Salat:
-
1 stk. gul paprika -
10 stk. cherrytomat -
1 pose ferdigkuttet salatblanding
Slik gjør du
Server kjøttbollene med fløtesaus, potetmos og blandet salat.