Kjøttboller med tomatsaus og pasta
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese. Selv om kjøttboller og tomatsaus er superenkelt å lage, smaker det himmelsk og mer til.
Ingredienser
porsjoner
Kjøttboller:
-
600 g kjøttdeig -
60 g parmesan -
2 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
500 g fersk tagliatelle
Tomatsaus:
-
2 ss nøytral olje -
1 båt finhakket hvitløk -
1 stk. finhakket løk -
1 boks knuste hermetiske tomater -
2 ss tomatpuré -
1 ts sukker -
1 dl kjøttbuljong (utblandet) -
2 ss finhakket frisk basilikum -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Du bør også teste ut oppskriften på kjøttboller i tomatsaus. Disse kan du fint lage av svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.