Kokte mandelpoteter

Tid
Under 20 min

Mandelpoteter er manges favorittpotet! Med sin fine bananbøy, tynne skall, gode smak og delikate, gule farge er de virkelig en delikatesse. Men det regnes også som en liten utfordring å koke dem, fordi de har en lei tendens til å sprekke og nærmest gå i oppløsning i kjelen hvis man ikke er forsiktig. Her får du de beste framgangsmåtene for å lykkes med å koke mandelpoteter.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g mandelpotet per person

Slik gjør du

Dampkoking av mandelpoteter:

Følg punkt 1 og legg så potetene i en romslig kjele med potetrist i bunnen. Hell på kokende vann og sett på lokk. Koketiden er omtrent den samme som koking i vann.

Koking av skrelte mandelpoteter:

Skrell potetene og legg dem i en kjele eller på rist. Hell på kokende vann og la potetene trekke på lav varme til de er ferdige. Mandelpoteter koker veldig fort i stykker, men det er mulig å beholde de fleste potetene hele om du ikke har for høy temperatur på vannet og heller koker dem litt for lite enn litt for mye.

Når potetene koker i stykker:

Om uhellet skulle være ute og potetene koker i stykker, så prøv å helle av det meste av kokevannet (hell gjerne de istykkerkokte potetene i et dørslag slik at de får renne av seg), og lag potetmos! Mandelpoteter egner seg utmerket til potetmos, og det gjør ingenting om det blir med litt skrell. Tilsett litt smør eller margarin og rør inn litt melk til du har en luftig og litt grov mos.

bar