Kylling- og bulgurkroketter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse kylling- og bulgurkrokettene er raske å lage og supre å servere som ventemat til ekstra sultne barn og voksne. Kylling lårfilet er benfritt og mørt, og enkle å hakke til grov kjøttdeig med en skarp kniv. Smaken kan du styre i mild eller sterk retning ut fra hvem som skal spise dem. Dette er en veldig barnevennlig utgave. 

Ingredienser

porsjoner

Kylling- og bulgurkroketter

  • 450 g kylling lårfilet eller kylling kjøttdeig
  • 100 g finkornet bulgur
  • 1 ts salt
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finrevet skall av sitron
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g sesamfrø
  • 4 ss margarin eller olje til steking

Dipp

  • 2 dl majones
  • 1 stk. saft av sitron
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Hell i et dørslag og la den renne godt av seg. Sett til side og avkjøl.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær kylling lårfilet i fine strimler. Hakk deretter kjøttet til en grov kjøttdeig. Ha over i en bolle og rør saltet godt inn. Bland deretter inn resten av ingrediensene.
  3. Bland pistasjenøtter og sesamfrø i en dyp tallerken. 
  4. Bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann og form små, sigarformede kroketter ved hjelp av skjeen og motsatt hånd, og vend krokettene i nøtte- og frøblandingen. Legg over på bakepapir.
  5. Ha margarin i en varm stekepanne og stek krokettene i omganger i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Legg dem over på en tallerken med litt kjøkkenpapir, slik at de får rent av seg litt olje.
  6. Server kylling- og bulgurkroketter varme eller lune med dipp og gjerne en skive sitron.
    Kylling- og bulgurkroketter er beregnet til 4 porsjoner som en middagsrett og for 6-8 porsjoner som ventemat eller som en del av et tapasbord.