Kylling- og bulgurkroketter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Disse kylling- og bulgurkrokettene er raske å lage og supre å servere som ventemat til ekstra sultne barn og voksne. Kylling lårfilet er benfritt og mørt, og enkle å hakke til grov kjøttdeig med en skarp kniv. Smaken kan du styre i mild eller sterk retning ut fra hvem som skal spise dem. Dette er en veldig barnevennlig utgave.
Ingredienser
porsjoner
Kylling- og bulgurkroketter
-
450 g kylling lårfilet eller kylling kjøttdeig -
100 g finkornet bulgur -
1 ts salt -
1 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ss potetmel -
1 stk. egg -
1 stk. finrevet skall av sitron -
2 ss hakket frisk persille
-
50 g hakkede pistasjnøtter -
50 g sesamfrø
-
4 ss margarin eller olje til steking
Dipp
-
2 dl majones -
1 stk. saft av sitron -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Kok bulgur etter anvisning på pakken. Hell i et dørslag og la den renne godt av seg. Sett til side og avkjøl.
- Bruk en skarp kniv og skjær kylling lårfilet i fine strimler. Hakk deretter kjøttet til en grov kjøttdeig. Ha over i en bolle og rør saltet godt inn. Bland deretter inn resten av ingrediensene.
- Bland pistasjenøtter og sesamfrø i en dyp tallerken.
- Bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann og form små, sigarformede kroketter ved hjelp av skjeen og motsatt hånd, og vend krokettene i nøtte- og frøblandingen. Legg over på bakepapir.
- Ha margarin i en varm stekepanne og stek krokettene i omganger i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Legg dem over på en tallerken med litt kjøkkenpapir, slik at de får rent av seg litt olje.
- Server kylling- og bulgurkroketter varme eller lune med dipp og gjerne en skive sitron.
Kylling- og bulgurkroketter er beregnet til 4 porsjoner som en middagsrett og for 6-8 porsjoner som ventemat eller som en del av et tapasbord.