Kyllingcurry med søtpotet
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
50 g frisk ingefær -
1 stk. rød chili -
3 ss tomatpuré -
1 ss malt koriander -
1 ss malt spisskummen -
0,5 dl olivenolje -
600 g kylling lårfilet -
4 dl kokosmelk -
2 dl hønsebuljong (utblandet) -
700 g søtpotet -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
200 g aspargesbønner -
0,5 potte frisk mynte -
0,5 potte hakket frisk koriander
Slik gjør du
- Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og ha det i en hurtigmikser sammen med tomatpuré, koriander, spisskummen og olje og kjør det til en jevn pasta.
- Skjær kyllingkjøttet i biter.
- Varm en stekepanne med høye kanter og tilsett krydderpastaen. Fres i 3 minutter under stadig røring. Tilsett kyllingbiter og fres videre i 3 minutter til kyllingen har skiftet farge.
- Tilsett kokosmelk og hønsebuljong. Kok opp og senk varmen. La alt småkoke i 5 minutter.
- Kutt søtpotet i biter på størrelse med kyllingbitene og ha dem i gryten. Kok videre i ca. 10 minutter, til søtpotetene er møre. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
- Rens aspargesbønner og bland dem i gryten noen minutter før servering. Dryss over grovhakket mynte og koriander.
Server med godt brød.