Lammeskav- og makaronigrateng
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er en god oppskrift på grateng med lammeskav og makaroni som hele familien vil like. Vi har krydret kjøttet med spisskummen og kanel, som gir assosiasjoner til nordafrikanske retter.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g makaroni -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
300 g lammeskav -
2 ss tomatpuré -
3 dl kokevann fra makaronien -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ts malt spisskummen -
1 ts malt kanel -
1 ss hakket frisk mynte eller persille -
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
4 dl melk -
300 g revet hvitost -
0,5 ss margarin til smøring av formen
Slik gjør du
Server gratengen rykende varm, gjerne med en grønn salat.
Pastavannet inneholder stivelse fra pastaen, og fungerer som en jevning i kjøttsausen. Bytt ut kanel og spisskummen med for eksempel oregano eller andre urter.