Lasagne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.
Ingredienser
porsjoner
-
9 stk. lasagneplater -
3 dl revet hvitost til toppen
Kjøttsaus:
-
150 g bacon eller pancetta -
2 ss nøytral olje -
400 g kjøttdeig -
1 stk. finhakket løk -
1 stk. finhakket gulrot -
1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri) -
1 ss nøytral olje -
2 ss tomatpuré -
2 bokser hermetiske tomater (á 400 g) -
ca.
2 dl kjøttkraft , buljong eller vann -
2 ts tørket oregano
Ostesaus:
-
3 ss smør -
3 ss hvetemel -
6 dl melk -
5 ss revet parmesan eller annen hvit ost -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts revet muskatnøtt
Slik gjør du
Server gjerne med baguette og en grønn salat ved siden av.
Du kan også bruke magrere kjøtt, som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, kjøttdeig av svin eller kjøttdeig med mindre enn 10% fett.