Libanesisk lam og ris

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekjøttdeig har en deilig mild lammesmak, og egner seg godt i denne barnevennlige middagsretten. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2,5 dl langkornet middagsris
  • 0,5 l hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 30 g pistasjnøtter
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk persille

Banket agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Ris og kjøtt som koker sammen kan varieres på mange ulike måter. Tilsett frosne erter, hakket paprika eller tomat, spinat eller andre typer nøtter og varier med andre krydder for å lage din helt egen favorittvariant.
 

bar