Libanesisk lam og ris
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammekjøttdeig har en deilig mild lammesmak, og egner seg godt i denne barnevennlige middagsretten.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig av lam -
2 ss nøytral olje -
1 stk. løk -
1 båt hvitløk -
2,5 dl langkornet middagsris -
0,5 l hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong -
30 g pistasjnøtter -
1 ss hakket frisk mynte -
1 ss hakket frisk persille
Banket agurksalat:
-
1 stk. agurk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
saften av
0,5 stk. sitron -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
Ris og kjøtt som koker sammen kan varieres på mange ulike måter. Tilsett frosne erter, hakket paprika eller tomat, spinat eller andre typer nøtter og varier med andre krydder for å lage din helt egen favorittvariant.