Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Matmuffins med ris

Matmuffins med ris

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 6 muffins

  • 300 g kokt ris
  • 100 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 3 stk. egg
  • 3 ss revet ost
  • evt. 2 stilker frisk timian eller andre friske urter til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 883 kcal
Fett 34 g
Protein 66 g
Karbohydrater 78 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er så lett å sitte igjen med rester av ris etter at alle har fått det de skal ha. Det aller enkleste er å kassere restene, men putter du dem i kjøleskapet med én gang de er avkjølt, kan du fint bruke risen i minst et par dager. Vi har laget rismuffins med litt rester av kylling.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 6 muffins

  • 300 g kokt ris
  • 100 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 3 stk. egg
  • 3 ss revet ost
  • evt. 2 stilker frisk timian eller andre friske urter til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 883 kcal
Fett 34 g
Protein 66 g
Karbohydrater 78 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det er forskjell på klebrig ris og vanlig langkornet ris. Klebrig ris må røres litt kraftigere enn vanlig ris, men kan fint brukes i muffinsene. Har du ikke kylling, så bytt ut med litt finhakkede grønnsaker eller andre rester du ønsker å bruke opp. Muffinsene holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 18:19:44