Omelettmuffins med skinke
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag omelett på en litt annen måte enn i stekepanne! Disse herlige små omelettmuffinsene er nydelige som en egen rett, sammen med en frisk en salat, og er geniale i matpakka.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. egg -
6 ss melk -
150 g revet ost -
100 g spekeskinke -
0,5 ts tørket timian -
0,25 stk. purre
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Smør muffinsbrettet/formene med litt olje, kle med bakepapir (klipp litt store firkanter) eller med muffinsformer i papir. Pass på at papirkanten er over formene.
- Skjær purre i tynne ringer. Del opp spekeskinke i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.
- Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
- Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt.
- Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de såvidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.