Ovnsbakt laks med hotte risnudler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 2 stk. vårløk
  • 500 g risnudler

Saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss eplejuice
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 bit finhakket frisk ingefær , på størrelse med en tommelfinger
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finkuttet hvitløk
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 °C.