Ribollita
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ribollita er en perfekt restesuppe - selv navnet betyr "kokt igjen". Den originale italienske oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål, men den kan varieres i det uendelige med de grønnsakene du har for hånden. Vår ribollita er laget med linser og byggryn, og serveres med gratinert, daggammelt brød.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
3 stilker stilkselleri (stangselleri) -
1 stk. gulrot -
0,25 stk. fennikel -
3 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje til steking -
2 stk. laurbærblad -
2 stilker frisk timian -
0,5 ts røkt paprikapulver -
0,5 ts chiliflakes -
2 bokser hakkede tomater (á 400 g) -
5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet) -
100 g puylinser -
115 g byggryn -
100 g svartkål , grønnkål eller mangold
Slik gjør du
Server suppen i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter.
Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak. Suppen er i utgangspunktet vegetarisk, men har du påleggs- eller middagsrester du vil bruke opp, går det finfint å kutte dem i biter og ha dem i suppen. Grønnsakkraft kan gjerne byttes eller suppleres med kyllingkraft eller annen kjøttkraft.