Ribollita

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er en perfekt restesuppe - selv navnet betyr "kokt igjen". Den originale italienske oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål, men den kan varieres i det uendelige med de grønnsakene du har for hånden. Vår ribollita er laget  med linser og byggryn,  og serveres med gratinert, daggammelt brød.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hakkede tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold

Slik gjør du

Server suppen i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter. 

Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak. Suppen er i utgangspunktet vegetarisk, men har du påleggs- eller middagsrester du vil bruke opp, går det finfint å kutte dem i biter og ha dem i suppen. Grønnsakkraft kan gjerne byttes eller suppleres med kyllingkraft eller annen kjøttkraft.

bar