Risotto med gresskar
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g gresskar -
2 ss olivenolje -
1 stk. løk -
0,25 ts malt kanel -
0,25 ts revet muskatnøtt -
500 g arborioris (risottoris) -
2 dl hvitvin -
8 dl varm grønnsakbuljong (utblandet) -
150 g frosne erter -
50 g revet vellagret ost , f.eks. parmesan
Slik gjør du
Server risottoen rykende varm, gjerne med ekstra ost ved siden av.
Gresskar kan erstattes av søtpotet, gulrot eller andre harde grønnsaker/rotgrønnsaker.