Skrei med søtpotet og bacon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei med  fløyelsmyk mos av søtpotet og deilig sprøstekt bacon er et rustikk og nydelig alternativ til den tradisjonelle måten å servere skrei på. Skrei i sesong er en fantastisk råvare, og kan erstattes av kysttorsk resten av året. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss salt

Søtpotetmos

  • ca. 800 g søtpotet
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte eller melk
  • saft av 0,5 stk. sitron

Vann til fisken

  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 2 ts eddik, 7 %

Til servering

  • 200 g bacon
  • ca. 1 ss smør eller margarin
  • 100 g aspargesbønner

Slik gjør du

Løft de ferdig kokte fiskestykkene ut av vannet med en hullsleiv og la dem renne av seg på litt tørkepapir før du flytter dem over på tallerkene. Server med én gang sammen med søtpotetpuré, aspargesbønner og stekt bacon. Supplér eventuelt med mer grønnsaker du er glad i.

bar