Stekt laks med kokosris

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rød fisk, og særlig laks, er hverdagsmat for mange – raskt å lage og lett å like. Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skinn- og beinfri laksefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk. sitron

Kokosris:

  • 2,5 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl kokosmasse

Brokkoli med hvitløk:

  • 400 g brokkoli
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss rapsolje eller annen smaksnøytral matolje

Slik gjør du

Server laksen med brokkoli, kokosris og sitronbåter. Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt.