Amerikansk gresskarpai

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.

Ingredienser

12  porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Gresskarpuré:

  • 450 g gresskar
  • 0,25 ts salt

Gresskarfyll:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca 200 g gresskarpuré (gjerne litt mer)
  • 1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)

Slik gjør du

Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem.