Ananassalsa
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en saftig og spicy ananassalsa som fungerer utmerket som tilbehør til grillmat, og kanskje spesielt godt til grillet eller stekt svinekjøtt. Den tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. frisk ananas -
2 stk. vårløk -
2 stk. rød chili -
0,5 stk. rødløk -
1 potte frisk koriander -
3 ss olivenolje -
3 ss sesamolje -
saft og finrevet skall av
1 stk. lime
Slik gjør du
Bruk gjerne ananaskjernen som frisk smaksgiver i en karaffel med vann.
Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene.