Andeconfit med rødvinssaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Både klassisk og trendy – andeconfit faller i smak både hos eldre og yngre generasjoner. Her servert på klassisk vis med rødvinssaus og potetmos. Bon appetitt!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. andelår -
60 g grovt salt -
2 båter hvitløk -
2 ss hakket frisk timian -
2 ss hakket frisk rosmarin -
500 g andefett
Rødvinsaus:
-
2 stk. sjalottløk -
1 flaske rødvin -
5 dl oksekraft eller oksebuljong -
100 g usaltet smør -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Aspargesbønner:
-
250 g aspargesbønner -
1 ss smør -
1 båt hvitløk -
2 ss salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Server gjerne med en god potetmos .
Ordet confire (fr:) betyr konservere, og å confitere er både en tilberednings- og en konserveringsmetode. Råvarene blir varmebehandlet i fett over lang tid og på lav temperatur. Det mest kjente er andeconfit, som blir laget i andefett, men det går også an å confitere i for eksempel klaret smør eller olje. Resultatet er mørt og smakfullt.