Aprikosfylt kalkunrull

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Du kan lage mange gode retter dersom du stykker opp en hel kalkun. Skjær først ut filetene, og løsne deretter lårene ved å skjære over i leddet. Lårene deles i to over kneleddet. Denne aprikosrullen er laget av den mest kjøttfulle delen av låret (overlåret).

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. utbenet kalkun overlår
  • 0,5 ss sennep
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Plommesaus:

  • 3 stk. plomme
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss sukker
  • 0,5 dl portvin
  • 4 dl kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 1 stk. hel nellik
  • ca. 1 ss maisenna
  • 1 ss soyasaus

Pynt:

  • 50 g hakkede pistasjnøtter
  • 50 g hakket tørket aprikos

Slik gjør du

Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter.

bar