Argentinsk svinerull
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En annerledes måte og bruke tynnribbe på. Smaken av gode krydder sammen med en lett syrlig grønnsaksalat er en super kombinasjon.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg tynnribbe -
2 stk. egg -
0,5 dl frisk koriander -
5 båter hvitløk -
4 ss olivenolje -
1 stk. rød paprika -
1 stk. grønn paprika -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Grønnsaker:
-
200 g søtpotet -
1 ss olivenolje -
3 stk. løk -
4 stk. paprika -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik -
4 ss bladpersille -
2 ss frisk mynte
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180° C.
- Skjær vekk svoren på ribben men behold fettet på. Skjær også bort ben fra undersiden.
- Legg ribben med fettsiden ned på en skjærefjøl. Bruk en skarp kniv og gjør et snitt ned fra midten og ut mot kanten. Gjør dette ut mot begge sider, slik at ribben kan trekkes ut i et langt sammenhengende stykke.
- Kok eggene i 10 minutter til de er hardkokte. Avkjøl, skrell og del dem i fire båter.
- Ha koriander, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor. Miks til det har blitt en grov puré. Ikke miks for lenge, da mister korianderen mye av smaken.
- Rens paprika og skjær dem i strimler.
- Strø salt og pepper på kjøttet og smør på koriandermiksen i et jevnt lag. Legg egg og paprika på og rull tett sammen.
- Bind rullen sammen med hyssing, pensle kjøttet med olivenolje og gni den godt inn med salt og pepper
- Legg rullen med skjøten ned på ett stekebrett. Stek rullen i 1 time, og sett deretter temperaturen ned til 130° C. Stek videre i 4 timer.
- Lag grønnsakene: Forvarm ovnen til 200 °C. Vask søtpotet, del den i mindre biter og legg dem på ett stekebrett. Ha på olje. Stek i 25 minutter til potetbitene er møre. Skjær løk og paprika i grove biter og stek dem på høy varme i stekepanne med olje. Når grønnsakene er ferdig stekt blander du dem sammen med søtpotet, salt, pepper, vitvinseddik, finhakket persille og mynte. Bland godt.
Server argentinsk svinerull med grønnsaker og eventuelt kraft i fra stekingen.